Home
Facebook Twitter

Wij stellen ons voor

Natalie Willems-Sturkenboom

Sinds januari 2015 woon ik in Biddinghuizen. Verhuisd vanuit Loosdrecht de polder in voor de liefde. Het was best even wennen maar ik werd hartelijk ontvangen door de bewoners en ben van Biddinghuizen gaan houden. Ik voel me hier thuis. Wanneer ik vanaf de snelweg de polder in rij voel ik rust over mij heen komen
Ik ben altijd een bezig bijtje geweest en zit nou eenmaal niet zo graag stil. Naast ons gezin met twee jonge kinderen en werk ben ik altijd betrokken geweest bij verschillende organisaties en stichtingen. Toen ik werd benaderd door Dorpsbelangen hoefde ik ook niet lang na te denken. Wat is dit een fijne gedreven club mensen. Betrokken bij het dorp en begaan met de inwoners. Onze deur staat altijd open voor een gesprek.
Dat er veel meer speelt in een dorp dan aan de oppervlakte zichtbaar is werd mij wel snel duidelijk. Er wordt constant met bewoners en gemeente overleg gepleegd over het wel en wee van dit mooie dorp. Nieuwe ideeën, initiatieven en vragen. Biddinghuizen heeft nog altijd de pioniersgenen. Heel veel wordt mogelijk gemaakt door de vele vrijwilligers die zich inspannen om het een fijne woon- en leefplek te houden en waar mogelijk nog leuker te maken. Wanneer je gaat sporten in het prachtige Noaberpark, wandelt over het mooie gravelpad rondom het dorp of de geiten gaat voeren bij de Scharrelberg, zie je wat er allemaal al mogelijk is gemaakt voor- en door de bewoners van Biddinghuizen.
 
Wil jij je ook inzetten voor het dorp? We zoeken altijd enthousiaste vrijwilligers, bijvoorbeeld voor het bestuur of de commissies. Neem vrijblijvend contact op, dat kan via secretariaat@dorpsbelangen.net.
 
En ben je nog geen lid van Dorpsbelangen voor 6 euro per jaar kun je er aan bijdragen dat het dorp gezien wordt. Zo maken we er samen een krachtig dorp van. Meld je aan als lid op de site www.dorpsbelangen.net
Samen gaan we herinneringen maken.

In 1979 maakte ik voor het eerst kennis met Biddinghuizen. Net afgestudeerd als onderwijzeres werd ik gebeld door Gert Jan van Tilburg met de vraag of ik de volgende dag aan ’t werk wilde op “De Karekiet”. Met veel plezier heb ik hier 1 jaar gewerkt en door mijn werk al diverse mensen leren kennen die nu nog in Biddinghuizen wonen.
Tijdens de jaren dat ik werkte in Swifterbant op “PCB de Branding” trouwde ik met Frans de Vries en zo kwam ik weer terug in Biddinghuizen. Toen onze kinderen naar school gingen, ben ik op “KBS de Wingerd” terecht gekomen . Mooie jaren waren het, werken met kinderen was mijn lust en mijn leven, en ik genoot van mijn werk en alles wat daar bij kwam kijken.
In 2005 zijn Frans en ik gestart met ons bedrijf “Speelkwartier“ en heb ik t onderwijs vaarwel gezegd.

Ik heb me altijd erg betrokken gevoeld bij de activiteiten die in ons dorp georganiseerd werden en heb me vanaf het begin ingezet voor diverse verenigingen/instanties.
De laatste 12 jaar was ik 1 van de organisatoren van de Sinterklaasintocht. Een activiteit waar ik veel uren ingestoken heb en waar ik ontzettend van heb genoten. Twee en half jaar geleden kwam ik op facebook een oproep tegen voor bestuursleden voor Dorpsbelangen. Het was een herhaalde oproep en ik wilde hier wel wat meer over weten. Ik raakte in gesprek en binnen no time was ik deel van het bestuur. Een super enthousiast bestuur dat uit mensen bestaat die tijd en energie willen steken in ons dorp, een luisterend oor hebben, de handen uit de mouwen willen steken en meedenken over zaken die ons dorp leefbaar maken. We houden ons bezig met zaken zoals het instant houden van het zwembad de Alk, het in beeld brengen en ondersteunen van dierenpark de Scharrelberg, denken mee met het Centrumplan, maar ook met het “hondenpoep probleem” en zijn regelmatig in gesprek met de Gemeente en met onze inwoners. Heel afwisselend dus.

Op dit moment zijn we op zoek naar nieuwe bestuursleden en iedereen weet hoe lastig dit is. Denk je nu na het lezen van dit verhaal, ik zou wel eens wat meer willen weten over Dorpsbelangen en wat het inhoud om bestuurslid te zijn, neem dan contact met ons op. Wij willen graag met je in gesprek en staan open voor vragen en suggesties. Mocht je liever incidenteel vrijwilliger zijn, bv bij activiteiten als NL doet, Opschoon dag, de Scharrelberg of evenementen van Stichting de IJsvogel, dan horen wij dit ook graag. Meld je dan aan als vrijwilliger bij secretariaat@dorpsbelangen.net

Ik hoop je zo gauw het weer mogelijk is bij 1 van onze activiteiten te ontmoeten. Samen kunnen we herinneringen maken en ons dorp in beweging houden.
Wilma de Vries


 
Wie is de penningmeester van Dorpsbelangen Biddingenhuizen?

Dat ben ik en mijn naam is Henk Stoer, 67 jaar, getrouwd met Joke en na meer dan 50 werkzame jaren gepensioneerd.

Sinds 1994 woon ik in het mooie Biddinghuizen, na 24 jaar in Apeldoorn en 9 jaar in Eerbeek gewoond te hebben. Het was wel even wennen in de polder, maar na een poosje hebben we ons plekje hier wel gevonden.

In 2015 ben ik aangesteld als penningmeester van Dorpsbelangen Biddinghuizen. Waarom ik deze functie heb aanvaard? Biddinghuizen bruist en wat mij aansprak was de dynamiek waarmee het bestuur zaken binnen het dorp aanpakte. Dit is in al die jaren dat ik onderdeel mag zijn van dit bestuur niet veranderd.

De wens om zaken voor het dorp geregeld te krijgen, loopt als een rode draad door alle besluiten die door het bestuur genomen worden heen. Of het nu een groot project (zwembad De Alk) of een minder groot project (het verlagen van een verkeersdrempel) is.

Als penningmeester is het de bedoeling dat je een goed inzicht houdt over de financiële zaken van de vereniging. In al mijn werkzame jaren heb ik altijd met “cijfertjes” gewerkt en ook nu doe ik dit met volle overgave. Ik ben, zoals mijn collega bestuursleden aangeven, een zuinige penningmeester, maar geef ook graag meer uit als dit werkelijk nodig blijkt te zijn voor het dorp.

Aangezien komend jaar mijn termijn als penningmeester er op zit,  zoeken wij dan ook een opvolger voor deze mooie, dynamische, functie. Heeft u interesse, dan kunt u zich melden via secretariaat@dorpsbelangen.net

 
Corien op 't Hof
 
In 2007 zijn wij in Biddinghuizen komen wonen. Door mijn toenmalige werk en de kinderen die in Biddinghuizen op de basisschool zaten ben ik bekend geraakt met Biddinghuizen. Tijdens de basisschool leeftijd van de kinderen heb ik met regelmaat vrijwilligerswerk op school gedaan en daar veel mensen leren kennen. Zelf heb ik mijn lagere school leeftijd in Dronten door gebracht.

In 2014 ben ik gevraagd om bestuurslid van Dorpsbelangen Biddinghuizen te worden. Hier hoefde ik niet lang over na te denken. Als ik nu terug kijk zijn de jaren voorbij gevlogen. Dorpsbelangen zet zich in voor allerlei zaken die betrekking hebben op de leefbaarheid in en rond Biddinghuizen, hoe mooi is het om hierin mee te mogen denken en werken.
Vanuit Dorpsbelangen schuif ik bijvoorbeeld aan bij het Sociaal Wijkteam waar Politie, WMO gids, wijkgericht werken en handhaving van de Gemeente, sociale werkers van de Meerpaal, woningbouwvereniging OFW en MDF dorpszaken oppakt.

Tevens ben ik vanaf de start één van de trekkers van de zwembadwerkgroep onder Dorpsbelangen die gezamenlijk ideeën uitgewerkt heeft betreffende de vernieuwbouw van zwembad De Alk. Wat zou het geweldig zijn als we een zwembad krijgen waar het voor kinderen en volwassen weer prettig vertoeven is, waar mensen elkaar kunnen ontmoeten, van waaruit sociale netwerken ontstaan en waar meerdere activiteiten (in de buitenlucht) mogelijk zijn. Over een paar maanden verwachten wij meer duidelijkheid te kunnen geven.

Samen met andere bestuursleden van Dorpsbelangen organiseer ik NLdoet en de Bidding Doe Dag. Verder een greep uit mijn andere activiteiten: ik hou Facebook bij, ben contactpersoon naar de winkel in het dorp die vlaggen en stickers van de ijsvogel verkoopt, aanspreekpunt voor de dorpsbewoners die jaarlijks weer zorgen dat de plantenbakken prachtig bloeiend erbij staan, aanspreekpunt voor de leverancier van de planten en ben ik tijdelijk penningmeester geweest.

Dorpsbelangen heeft nog meer werkgroepen zoals bijvoorbeeld de IJsvogel of de Scharrelberg. Beiden werkgroepen om ook trots op te zijn. Geweldig zoals de activiteiten georganiseerd worden door de IJsvogel en zoals de Scharrelberg onderhouden wordt door haar vrijwilligers. Met regelmaat schuiven er bij de bestuursvergadering van Dorpsbelangen werkgroepen aan om even ‘bij te praten’. De bestuursleden van Dorpsbelangen zijn immers het aanspreekpunt c.q. klankbord voor inwoners van het dorp en buitengebied. Spreek mij of een ander bestuurslid gerust aan als je dorpszaken wilt delen. Dit mogen heel uiteenlopende zaken zijn.

Wil je lid worden van Dorpsbelangen? Voor € 6,- per jaar ben je lid en draag je bij aan de leefbaarheid van het dorp http://www.dorpsbelangen.net/default.asp?pagid=48

Volgend jaar zit mijn zittingstermijn erop. Het was een leerzame tijd en ik heb veel nieuwe contacten opgedaan. Lijkt het je ook leuk om bij te dragen aan de leefbaarheid van het dorp door samen met andere dorpsbewoners je in te zetten in een bestuur of commissie? Stuur dan een mail naar secretariaat@dorpsbelangen.net. Het geeft veel voldoening om iets voor de gemeenschap te kunnen betekenen en er is voor iedereen wel iets te doen. Want in Biddinghuizen doen we het samen!

Tip: kijk even rond op de site van Dorpsbelangen www.dorpsbelangen.net
 
Gesly Slomp

Sinds 1985 woon ik in Biddinghuizen. Wij kwamen toen te wonen aan de Fruithof. Ik heb daar lange tijd gewoond. Het was daar heel prettig wonen. Een grasveld voor en achter het huis en altijd hele fijne buren gehad. Nu wonen we ook op een heel fijn plekje ergens anders met ook allemaal leuke buren. Mijn lagere schooltijd heb ik niet doorgebracht in Biddinghuizen. We kwamen hier wonen toen ik naar de brugklas moest. Door de loop der jaren leer je steeds meer mensen in het dorp kennen. Door sporten en de leuke musicalprojecten Archipel en Morgenland.

Sinds 2014 werk ik bij Schaap Holland in Biddinghuizen en woon samen met Harm Dijkstra (een echte Biddinghuizenaar) en we hebben samen een zoon. En dan leer je weer nog meer mensen kennen in het dorp. Sommigen mensen ken ik inmiddels al heel lang, dat maakt het wonen in Biddinghuizen ook zo leuk en vertrouwd.

Toen ik in 2014 begonnen ben bij Schaap Holland vroeg Willem Feiken of ik in het bestuur van Dorpsbelangen zou willen. De secretariaatstermijn van Rolande Kempenaar zat erop. Na even denken en een paar vergaderingen bijwonen heb ik ja gezegd. Ik heb daar geen spijt van gehad. Ik heb er veel van geleerd en nieuwe contacten opgedaan. Ook het contact met de medebestuursleden is altijd erg fijn. We zijn echt een team. Als de één niet kan, pakt de ander het wel op. Verder zijn onze werkgroepen ook super belangrijk voor het dorp. Zoals o.a. Dierenpark de Scharrelberg, het mooiste dierenpark uit de omgeving, De WIBB met de interreligieuze bijeenkomst elk jaar en Stichting de IJsvogel die ieder jaar weer zorg draagt voor de mooie evenementen in Biddinghuizen. Kijk op onze website www.dorpsbelangen.net voor meer informatie over onze werkgroepen.

Binnen Dorpsbelangen doe ik het secretariaat en we zijn inmiddels weer 6 jaar verder en dat betekent dat mijn termijn er eigenlijk ook opzit. Lijkt het je leuk om je ook in te zetten voor het dorp en samen te werken met een leuk team ? Mail dan gerust vrijblijvend naar secretariaat@dorpsbelangen.net. Ik wil je graag van alles vertellen over wat we doen.

Groeten Gesly
 
 
Dyane van Bavel 

Steeds wanneer ik het dorp Biddinghuizen binnen rijd, maakt mijn hart een klein sprongetje. Ik voel me hier thuis, voorbij de benzinepomp steek ik even mijn hand op naar het pvc mannetje van de kluswinkel, stop bij het zebrapad om haastende ouders en kleurrijke kinderen hun weg te laten vervolgen naar school. Ga de bocht om en mijn passagiers rennen uit de auto, op weg naar de plek waar zij zich prettig voelen. In een dorp met 6000 inwoners drie verschillende smaken scholen in één  gebouw dat door inwoners van Biddinghuizen is aangezwengeld, dat wil wat zeggen over deze gemeenschap. 

Daar wilde ik meer van weten, ik heb contact gezocht met Dorpsbelangen Biddinghuizen en werd uitgenodigd om een vergadering bij te wonen. De zeven vrijwilligers vergaderen 1x per maand over het wel en wee van het dorp, wat staat het dorp te wachten, zijn er belangrijke ontwikkelingen waar we wat mee kunnen doen het vliegveld, mfc 2, zwembad en de windmolens. 

Dorpsbelangen zit in de portefeuille van één van de wethouders en we zijn de gesprekspartner van de gemeente wanneer het over het belang van het dorp gaat. We krijgen een kleine subsidie waarvan we enkele van onze belangrijke pilaren in het dorp kunnen ondersteunen, de Scharrelberg die er voor zorgt dat we een wonderlijk mooi dierenpark in het dorp hebben en natuurlijk De IJsvogel die er voor zorgen dat we op activiteitengebied niets te kort komen. Ook zijn er  kleine comités die onder de verantwoording van Dorpsbelangen vallen, zoals de Dikke Stam Onder voor de mooie kerstboom die elk jaar weer het plein in kerstsfeer brengt. 
Zelf maak ik deel uit van het sociaal wijkteam waar de politie, de woningbouwvereniging OFW, de Meerpaal, gemeente Dronten en de regisseurs van de WMO een paar keer per jaar met elkaar overleggen wat ze opvalt in Biddinghuizen.   

Ik hoop dat we nog jaren kunnen genieten van de inzet die gedaan wordt door alle vrijwilligers die er aan bijdragen dat het dorp voor alle inwoners een fijne woonplek blijft. Lijkt het je ook leuk om je in te zetten voor het dorp, we zoeken altijd enthousiaste vrijwilligers, bijvoorbeeld voor het bestuur of de commissies. Neem vrijblijvend contact op, dat kan via secretariaat@dorpsbelangen.net.

En ben je nog geen lid van Dorpsbelangen voor 6 euro per jaar kun je er aan bijdragen dat het dorp gezien wordt, dan maken we er samen een krachtig dorp van. Meld je aan als lid op de site www.dorpsbelangen.net. 
 
Onze deur staat altijd open voor een gesprek.

Liefs Dyane 
© 2021 Dorpsbelangen Biddinghuizen - Realisatie: BHZNet.nl - Nieuws uit Biddinghuizen en Sybit | Software op Maat

Realisatie: Sybit - Software op Maat