Home
Facebook Twitter

Opknappen zwembad De Alk stap dichterbij

Opknappen zwembad De Alk stap dichterbij Biddinghuizen - 9 juli 2019.  Vorige week heeft de gemeenteraad van Dronten unaniem een motie aangenomen die het opknappen van Zwembad de Alk ook zonder steun van het Fonds Leefbaarheid van de provincie Flevoland mogelijk maakt.

De Gemeente Dronten vroeg eerder dit jaar om een bijdrage uit het fonds, maar dit werd aanvankelijk afgewezen. De gemeente is daartegen in beroep gegaan. In de motie die nu is aangenomen, wordt het college opgeroepen dan het bedrag van 175.000,- zelf te bekostigen mocht de subsidie niet verstrekt worden.

"Al sinds 2014 is een groep Biddinghuizenaren alle mogelijkheden aan het onderzoeken of, en zo ja op welke manier het zwembad open kan blijven", schrijft Dorpsbelangen in een persbericht. "De intensieve samenwerking tussen Dorpsbelangen en de gemeente Dronten verliep zeker niet altijd soepeltjes, maar er was wel degelijk altijd een positieve grondhouding".

Plan
Dorpsbelangen vervolgt: "Inmiddels hebben een aantal mensen een uitgebreid plan opgesteld, waar ons dorp echt beter van wordt. Samen met onze inwoners wordt Zwembad de Alk een enorm gaaf Zwem- en Beleefgebied, met kansen voor iedereen".

Dat de motie is aangenomen, wordt gezien als een overwinning. "De aanhouder wint", aldus een opgeluchte Dorpsbelangen-voorzitter Willem Feiken. "Het was een traject voor de lange adem, maar dit is wel een geweldige opsteker. Nu kunnen we dus echt aan de slag! Dank aan de vele vrijwilligers die zich tot nu toe al zo enorm hebben ingezet".

Redactie BHZNet.nl

Bron: BHZNet.nl
<< Terug naar overzicht
© 2019 Dorpsbelangen Biddinghuizen - Realisatie: BHZNet.nl - Nieuws uit Biddinghuizen en Sybit | Software op Maat

Realisatie: Sybit - Software op Maat