Home

Wij stellen ons voor

Natalie Willems

Sinds januari 2015 woon ik in Biddinghuizen. Verhuisd vanuit Loosdrecht de polder in voor de liefde. Het was best even wennen maar ik werd hartelijk ontvangen door de bewoners en ben van Biddinghuizen gaan houden. Ik voel me hier thuis. Wanneer ik vanaf de snelweg de polder in rij voel ik rust over mij heen komen
Ik ben altijd een bezig bijtje geweest en zit nou eenmaal niet zo graag stil. Naast ons gezin met twee jonge kinderen en werk ben ik altijd betrokken geweest bij verschillende organisaties en stichtingen. Toen ik werd benaderd door Dorpsbelangen hoefde ik ook niet lang na te denken. Wat is dit een fijne gedreven club mensen. Betrokken bij het dorp en begaan met de inwoners. Onze deur staat altijd open voor een gesprek.
Dat er veel meer speelt in een dorp dan aan de oppervlakte zichtbaar is werd mij wel snel duidelijk. Er wordt constant met bewoners en gemeente overleg gepleegd over het wel en wee van dit mooie dorp. Nieuwe ideeën, initiatieven en vragen. Biddinghuizen heeft nog altijd de pioniersgenen. Heel veel wordt mogelijk gemaakt door de vele vrijwilligers die zich inspannen om het een fijne woon- en leefplek te houden en waar mogelijk nog leuker te maken. Wanneer je gaat sporten in het prachtige Noaberpark, wandelt over het mooie gravelpad rondom het dorp of de geiten gaat voeren bij de Scharrelberg, zie je wat er allemaal al mogelijk is gemaakt voor- en door de bewoners van Biddinghuizen.
 
Wil jij je ook inzetten voor het dorp? We zoeken altijd enthousiaste vrijwilligers, bijvoorbeeld voor het bestuur of de commissies. Neem vrijblijvend contact op, dat kan via secretariaat@dorpsbelangen.net.
 
En ben je nog geen lid van Dorpsbelangen voor 6 euro per jaar kun je er aan bijdragen dat het dorp gezien wordt. Zo maken we er samen een krachtig dorp van. Meld je aan als lid op de site www.dorpsbelangen.net
Samen gaan we herinneringen maken.

In 1979 maakte ik voor het eerst kennis met Biddinghuizen. Net afgestudeerd als onderwijzeres werd ik gebeld door Gert Jan van Tilburg met de vraag of ik de volgende dag aan ’t werk wilde op “De Karekiet”. Met veel plezier heb ik hier 1 jaar gewerkt en door mijn werk al diverse mensen leren kennen die nu nog in Biddinghuizen wonen.
Tijdens de jaren dat ik werkte in Swifterbant op “PCB de Branding” trouwde ik met Frans de Vries en zo kwam ik weer terug in Biddinghuizen. Toen onze kinderen naar school gingen, ben ik op “KBS de Wingerd” terecht gekomen . Mooie jaren waren het, werken met kinderen was mijn lust en mijn leven, en ik genoot van mijn werk en alles wat daar bij kwam kijken.
In 2005 zijn Frans en ik gestart met ons bedrijf “Speelkwartier“ en heb ik t onderwijs vaarwel gezegd.

Ik heb me altijd erg betrokken gevoeld bij de activiteiten die in ons dorp georganiseerd werden en heb me vanaf het begin ingezet voor diverse verenigingen/instanties.
De laatste 12 jaar was ik 1 van de organisatoren van de Sinterklaasintocht. Een activiteit waar ik veel uren ingestoken heb en waar ik ontzettend van heb genoten. Twee en half jaar geleden kwam ik op facebook een oproep tegen voor bestuursleden voor Dorpsbelangen. Het was een herhaalde oproep en ik wilde hier wel wat meer over weten. Ik raakte in gesprek en binnen no time was ik deel van het bestuur. Een super enthousiast bestuur dat uit mensen bestaat die tijd en energie willen steken in ons dorp, een luisterend oor hebben, de handen uit de mouwen willen steken en meedenken over zaken die ons dorp leefbaar maken. We houden ons bezig met zaken zoals het instant houden van het zwembad de Alk, het in beeld brengen en ondersteunen van dierenpark de Scharrelberg, denken mee met het Centrumplan, maar ook met het “hondenpoep probleem” en zijn regelmatig in gesprek met de Gemeente en met onze inwoners. Heel afwisselend dus.

Op dit moment zijn we op zoek naar nieuwe bestuursleden en iedereen weet hoe lastig dit is. Denk je nu na het lezen van dit verhaal, ik zou wel eens wat meer willen weten over Dorpsbelangen en wat het inhoud om bestuurslid te zijn, neem dan contact met ons op. Wij willen graag met je in gesprek en staan open voor vragen en suggesties. Mocht je liever incidenteel vrijwilliger zijn, bv bij activiteiten als NL doet, Opschoon dag, de Scharrelberg of evenementen van Stichting de IJsvogel, dan horen wij dit ook graag. Meld je dan aan als vrijwilliger bij secretariaat@dorpsbelangen.net

Ik hoop je zo gauw het weer mogelijk is bij 1 van onze activiteiten te ontmoeten. Samen kunnen we herinneringen maken en ons dorp in beweging houden.
Wilma de Vries


 
Dyane van Bavel 

Steeds wanneer ik het dorp Biddinghuizen binnen rijd, maakt mijn hart een klein sprongetje. Ik voel me hier thuis, voorbij de benzinepomp steek ik even mijn hand op naar het pvc mannetje van de kluswinkel, stop bij het zebrapad om haastende ouders en kleurrijke kinderen hun weg te laten vervolgen naar school. Ga de bocht om en mijn passagiers rennen uit de auto, op weg naar de plek waar zij zich prettig voelen. In een dorp met 6000 inwoners drie verschillende smaken scholen in één  gebouw dat door inwoners van Biddinghuizen is aangezwengeld, dat wil wat zeggen over deze gemeenschap. 

Daar wilde ik meer van weten, ik heb contact gezocht met Dorpsbelangen Biddinghuizen en werd uitgenodigd om een vergadering bij te wonen. De zeven vrijwilligers vergaderen 1x per maand over het wel en wee van het dorp, wat staat het dorp te wachten, zijn er belangrijke ontwikkelingen waar we wat mee kunnen doen het vliegveld, mfc 2, zwembad en de windmolens. 

Dorpsbelangen zit in de portefeuille van één van de wethouders en we zijn de gesprekspartner van de gemeente wanneer het over het belang van het dorp gaat. We krijgen een kleine subsidie waarvan we enkele van onze belangrijke pilaren in het dorp kunnen ondersteunen, de Scharrelberg die er voor zorgt dat we een wonderlijk mooi dierenpark in het dorp hebben en natuurlijk De IJsvogel die er voor zorgen dat we op activiteitengebied niets te kort komen. Ook zijn er  kleine comités die onder de verantwoording van Dorpsbelangen vallen, zoals de Dikke Stam Onder voor de mooie kerstboom die elk jaar weer het plein in kerstsfeer brengt. 
Zelf maak ik deel uit van het sociaal wijkteam waar de politie, de woningbouwvereniging OFW, de Meerpaal, gemeente Dronten en de regisseurs van de WMO een paar keer per jaar met elkaar overleggen wat ze opvalt in Biddinghuizen.   

Ik hoop dat we nog jaren kunnen genieten van de inzet die gedaan wordt door alle vrijwilligers die er aan bijdragen dat het dorp voor alle inwoners een fijne woonplek blijft. Lijkt het je ook leuk om je in te zetten voor het dorp, we zoeken altijd enthousiaste vrijwilligers, bijvoorbeeld voor het bestuur of de commissies. Neem vrijblijvend contact op, dat kan via secretariaat@dorpsbelangen.net.

En ben je nog geen lid van Dorpsbelangen voor 6 euro per jaar kun je er aan bijdragen dat het dorp gezien wordt, dan maken we er samen een krachtig dorp van. Meld je aan als lid op de site www.dorpsbelangen.net. 
 
Onze deur staat altijd open voor een gesprek.

Liefs Dyane 
Facebook Twitter
© 2023 Dorpsbelangen Biddinghuizen - Realisatie: BHZNet.nl - Nieuws uit Biddinghuizen en Sybit | Software op Maat

Realisatie: Sybit - Software op Maat