Home

Wandelpad

Biddingringpad
Het Biddingringpad is een ommetje rond het dorp Biddinghuizen. Veel meer dan een wandel- en fietspad is het een natuurbelevingspad om plant en dier met je zintuigen te ontmoeten. Onderweg ontdek je hoe veelzijdig de natuur rond het polderdorp is. 

De route is in totaal 8 kilometer. Daarnaast zijn er nog 2 kortere routes uitgezet van 4 en 2 kilometer. Ze starten allemaal tegenover de ingang van sportpark De Schelp. Al lopend of fietsend langs direnpark De Scharrelberg kom je door uniek Flevolandse natuur. 

Langs de Hoge vaart, in het bos en rondom het eiland zijn natuurvriendelijke oevers aangelegd. Vanaf de uitkijkheuvel kun je de rijke flora en fauna van dichtbij bewonderen. 

De paden slingeren verder door het bos om uit te komen in het weidse polderlandschap met zijn prachtige luchten en karakteristieke vergezichten. 

Ontstaan
Dorpsbelangen Biddinghuizen had de wens om het natuurgebied rond het dorp verder te ontsluiten. Samen met de plaatselijke verenigingen, het bedrijfsleven en tal van vrijwilligers maakten zij dit afwisselende recreatieve pad.

De gedachte achter het project was "Als we de bossen toegankelijk maken en de natuur van Biddinghuizen op waarde schatten ontstaat een grotere betrokkenheid. En krijgt de natuur volop de kans uit te bloeien tot een veelzijdige en dynamische plek voor mens en dier". 

In mei 2008 is het Biddingringpad officieel geopend. 
Facebook Twitter
© 2024 Dorpsbelangen Biddinghuizen - Realisatie: BHZNet.nl - Nieuws uit Biddinghuizen en Sybit | Software op Maat

Realisatie: Sybit - Software op Maat