Home

Inwoners Biddinghuizen praten mee over investering in dorp

Inwoners Biddinghuizen praten mee over investering in dorp Biddinghuizen - 17 juni 2024.  De gemeenteraad wil investeren in Biddinghuizen. Er wordt een bedrag van ruim een miljoen euro beschikbaar gesteld. Met welke investering bereiken we het meest? Het wel of niet opknappen van Zwembad De Alk met dit bedrag is één van de belangrijkste keuzes die moet worden gemaakt.

[Persbericht van Gemeente Dronten]

De gemeente wil weten hoe dat geld het beste kan worden besteed. Het geld moet bijdragen aan het welzijn en de gezondheid van inwoners en aan de ontmoeting tussen jong en oud. 

Zwembad of iets anders?
Zwembad De Alk in Biddinghuizen is verouderd. Om het toekomstbestendig te maken moet het grondig gerenoveerd worden. De kosten hiervoor zijn 1,4 miljoen euro. De gemeente wil graag investeren in Biddinghuizen maar twijfelt of het verstandig is om zoveel geld te investeren in het zwembad, omdat maar 3,5 % van alle inwoners er gebruik van maakt. Het geld wordt hoe dan ook gereserveerd voor het dorp. De gemeente vraagt zich af of het geld besteed kan worden aan iets waar meer inwoners plezier van hebben. Het moet dan iets zijn dat bijdraagt aan het welzijn en de gezondheid van inwoners en aan de ontmoeting en verbinding tussen jong en oud, zoals een sport – en recreatievoorziening. De komende weken kunnen inwoners daar hun ideeën over delen.  
 
Inwoners kunnen hun ideeën delen
Inwoners kunnen hun ideeën delen over dit onderwerp via:
  • Een online enquête op www.mijnkijkopdronten.nl.
  • Een korte enquête via zuilen in de Binding, het educatief Centrum en Albert Heyn
  • Een bijeenkomst in de Binding op 26 juni tussen 19 uur en 21 uur (vrije inloop). 
  • Tijdens het Op Dreef festival (braderie) op 6 juli tussen 10.00 uur en 16.00 uur.

Vervolg
Op 19 juli staat de opbrengst van het proces op www.mijnkijkopdronten.nl
Inwoners kunnen  hier tot eind augustus op reageren. In september zal de gemeente op basis van de uitkomsten een advies opstellen. De gemeente vraagt een tiental inwoners om daarop mee te kijken. Aansluitend wordt in het vierde kwartaal van dit jaar een voorstel gedaan aan de gemeenteraad.   

Oproep voor vervolgproces
Op basis van de ideeën die inwoners uit Biddinghuizen inbrengen, stelt de gemeente een advies op.  De gemeente vraagt enkele inwoners om daarop mee te kijken. In ieder geval zullen twee bestuursleden van Dorpsbelangen Biddinghuizen helpen en één lid van het jongerenpanel. Daarnaast zoeken we maximaal zeven inwoners met verschillende leeftijden en achtergronden. De groep inwoners komt drie keer bij elkaar: Eén keer op 11 juli om 19.30 uur om kennis te maken, en twee keer in september.

Interesse? Stuur dan uiterlijk op 3 juli een mail naar m.van.staveren@dronten.nl met uw persoonsgegevens, een korte motivatie (maximaal 15 zinnen) en eventueel een doel of belang in Biddinghuizen waar u zich mee verbonden voelt. Op 5 juli ontvangt u bericht. Als u bent geselecteerd, ontvangt u een direct een uitnodiging voor de kennismakingsbijeenkomst op 11 juli.  
 
Meer informatie is te vinden op de website van de gemeente www.dronten.nl/investeringbiddinghuizen
 
 

<< Terug naar overzicht
Facebook Twitter
© 2024 Dorpsbelangen Biddinghuizen - Realisatie: BHZNet.nl - Nieuws uit Biddinghuizen en Sybit | Software op Maat

Realisatie: Sybit - Software op Maat