Home

De Scharrelberg

Eén van de rijkdommen van Biddinghuizen is Dierenpark de Scharrelberg. Het dierenpark ligt aan de rand van het bos in de noordwesthoek van ons dorp en is prachtig gelegen aan het water.

Het dierenrijk van de Scharrelberg bestaat uit schapen, geiten, kippen, konijnen, nandoe's, hertjes, pauwen, een pony, walibi's en nog vele andere diersoorten. Vele Biddinghuizenaren lopen hier het dagelijkse rondje met de hond en geven de dieren oud brood of aardappelschillen, of de wekelijkse wandeling, hardlooprondje enzovoort. Het wandelpad van Biddinghuizen loopt ook rondom het dierenpark.

Dagelijks worden de dieren van de Scharrelberg met veel liefde, toewijdig en deskundigheid verzorgd door de onmisbare vrijwilligers van de Scharrelberg.

Jaarlijks zijn er enkele open dagen. Tijdens de open dagen is het mogelijk om eens aan de andere kant van de hekken te kijken en rondlopen over het uitgebreide terrein van de Scharrelberg. De data van deze open dagen zijn te vinden in de agenda op deze website en in de Biddinghuizen Actueel.
Sinds oktober 2012 deelt Dierenpark de Scharrelberg een prachtig nieuw gebouw, samen met de scoutinggroep de Osbornegroep. In het nieuwe onderkomen kunnen dieren worden ondergebracht en bezoekers worden opgevangen. Verder is er een eigen ruimte voor de dierenarts en de vrijwilligers.
 
De Scharrelberg dankt haar bestaan aan vrijwilligers en sponsoren. Door
donaties is het mogelijk om voer, onderdak en veeartskosten te betalen. Als u een bijdrage wilt doen in de kosten voor het verzorgen van de dieren, dan kunt u dat doen door uw donatie op deze rekening bij laten schrijven
NL88 RABO 0163 8598 92 t.n.v. De Scharrelberg Biddinghuizen

Namens de verzorgers en de dieren hartelijk dank voor uw gift!

Contact:
Voorzitter: Henk Aernaudts
E-mail: scharrelberg@dorpsbelangen.net
Facebook Twitter
© 2024 Dorpsbelangen Biddinghuizen - Realisatie: BHZNet.nl - Nieuws uit Biddinghuizen en Sybit | Software op Maat

Realisatie: Sybit - Software op Maat