Home

Verkeersplein

Update III
Op vrijdag 31 oktober is het Verkeersplein op een feestelijke manier officieel geopend in het bijzijn van leerlingen, leraren, sponsoren, vrijwilligers en de wethouder die de openingshandeling heeft verricht. Ondertussen maken de leerlingen en andere kinderen al veelvuldig gebruik van het verkeersplein. 


Update II
Op woensdag 23 september zijn er ongeveer 20 personen druk geweest met de realisatie van een verkeersplein op het schoolplein van de Wingerd en de Schatkamer. Het verkeersplein is te gebruiken door iedereen, maar vooral schoolgaande kinderen die spelenderwijs de verkeersregels kunnen oefenen. Al een paar dagen van te voren werden de weersvoorspellingen in de gaten gehouden en uiteindelijk werd er besloten om het door te laten gaan. En wat hebben we een geluk gehad met het weer! Pas op het laatste moment, toen om 17.00 uur de laatste lijnen werden gespoten, begonnen de eerste regendruppels van die dag te vallen. Met hulp van de medewerkers van de Rabobank, bestuursleden van Dorpsbelangen Biddinghuizen en Frans van het spuitbedrijf is er een verkeersplein gecreeerd op een oppervlakte van 80 bij 20 meter. Inclusief zebrapaden, een rotonde, voorrangswegen, parkeerplaatsen en een éénrichtingsverkeer-gedeelte. De puntjes op de i, zoals de verkeersborden en dergelijke, worden later geplaatst. De officiele opening van het verkeersplein zal later worden gepland. Uiteraard hoort u daar later meer over. 

Het bestuur van Dorpsbelangen Biddinghuizen wil de medewerkers van de Rabobank, te weten Annemarie, Danny, Arjan, Reinder, Sipke, Jacobien, Sebastiaan, Hendrie, Monica en Rob van harte bedanken voor de eindeloze inzet en energie om dit tot een geweldig succes te maken!Update I
Jaarlijks organiseert de Rabobank de RaboDoet-dag. Op woensdag 23 september zullen medewerkers van de Rabobank de handen uit de mouwen steken op diverse plekken/projecten in Nederland. Ook Biddinghuizen is gevraagd om een project voor te stellen.

In overleg met Dorpsbelangen Biddinghuizen is het creeeren van een verkeersplein op het schoolplein van het Educatief Centrum het RaboDoet-project geworden in ons dorp. De afgelopen weken is er een werkgroepje druk geweest met het ontwerp, regelen van materialen, het doen van voorbereidingen enzovoort. 

We hopen op een mooie én droge dag, zodat we het schoolplein kunnen voorzien van een educatief en leuk verkeersplein voor de leerlingen van de basisscholen. 
Facebook Twitter
© 2024 Dorpsbelangen Biddinghuizen - Realisatie: BHZNet.nl - Nieuws uit Biddinghuizen en Sybit | Software op Maat

Realisatie: Sybit - Software op Maat