Home

Wandelpad Biddinghuizen

Door de jaren heen zijn er rond Biddinghuizen vanuit verschillende initiatieven meerdere wandelpaden ontstaan. De wandelpaden geven de bewoners uit het dorp de mogelijkheid om van de mooie natuur rondom het dorp te genieten, dit zijn zowel de bossen als de grote hoeveelheid water.

Echter de fragmentatie van deze paden maakte dat er niet van alle paden evenveel gebruik werd gemaakt, dit geldt zeker voor de paden welke doelloos doodlopen in een bos. Om het gebruik van de aanwezige wandelpaden te verhogen is in dit plan gekozen om tussen de verschillende paden verbindingspaden te maken zodat er een totale wandelroute ontstaat waarbij men de groene kant van Biddinghuizen vanuit diverse perspectieven kan bewonderen.

Acht kilometer
Omdat de reeds aanwezige paden op diverse plaatsen in verbinding staan met het dorp kan men de lengte van een wandeling zelf bepalen. Hierbij is de mogelijkheid zelfs zodanig dat men op de plaats van vertrek ook weer uitkomt en dan een rondje om Biddinghuizen wandelt langs het water, door het bos en in het dorp van in totaal acht kilometer.
Een belangrijke schakel in het traject is het Eiland. Deze is voorzien van een extra brug ontsluiting waardoor men Het Eiland als doorgaand traject kan gebruiken. Eerder had het Eiland slechts één toegangsmogelijkheid, waardoor er nauwelijks gebruik van werd gemaakt. Door hier een extra ontsluiting te creëren, is bereikt dat de bewoners meer van het Eiland kunnen zien, beleven en genieten.
 
Facebook Twitter
© 2024 Dorpsbelangen Biddinghuizen - Realisatie: BHZNet.nl - Nieuws uit Biddinghuizen en Sybit | Software op Maat

Realisatie: Sybit - Software op Maat