Home
Facebook Twitter

Dorpsbelangen Biddinghuizen roept op tot opmerkzaamheid

Dorpsbelangen Biddinghuizen roept op tot opmerkzaamheid Biddinghuizen - 23 maart 2020.  De redactie ontving dit weekeinde een ingezonden schrijven namens het bestuur van Dorpsbelangen Biddinghuizen. Opmerkzaamheid en gemeenschapszin is geboden.

Ingezonden brieven plaatsen we zelden als nieuwsbericht, maar in dit geval is de inhoud lastig als nieuwsbericht te herschrijven. Daarom hieronder de volledige inhoud.

'Zorg goed voor jezelf en voor elkaar! In Biddinghuizen doen we het samen!'. Deze slogan gebruiken we in al onze publicaties. In deze coronatijd een slogan die wel heel erg van toepassing is. Het zijn voor heel veel inwoners van ons dorp moeilijke tijden. Niet alleen voor de ouderen en de mensen met een zwakke gezondheid, maar ook voor alle anderen die regelmatig het coronanieuws volgen. Wat gaat er gebeuren? Hoe lang gaat het duren? Ben ik besmet of alleen verkouden? Daarom vindt het bestuur van Dorpsbelangen het belangrijk dat de adviezen van de overheid worden opgevolgd. Houd minimaal 1,5 meter afstand; ga niet met het hele gezin winkelen; heb respect voor de vakkenvullers, duw ze niet weg om wat pakken, maar toon geduld; ga niet in groepjes sporten; blijf zoveel mogelijk in en om je huis. Je wilt het toch niet op je geweten hebben dat door jouw activiteiten iemand anders besmet raakt!

Maar wat wij als bestuur ook heel belangrijk vinden: zorg voor elkaar! Hoe gaat het met de ouderen en zieken in ons dorp? Bied aan om boodschappen mee te nemen als ze dat zelf niet kunnen of durven (je kan ze dan gewoon voor de deur zetten). Laat hun hondje uit als dat nodig is. Als je toch kookt, kook dan wat meer voor die alleenstaande buurman en/of buurvrouw. Kleine, maar o zo belangrijke zaken. Nu komt het er op aan onze zo bekende gemeenschapszin ook in de praktijk te brengen. We rekenen op al onze inwoners.

Zorg goed voor jezelf en voor elkaar! In Biddinghuizen doen we het samen!

Bestuur Dorpsbelangen Biddinghuizen


Bron: BHZNet.nl
<< Terug naar overzicht
© 2020 Dorpsbelangen Biddinghuizen - Realisatie: BHZNet.nl - Nieuws uit Biddinghuizen en Sybit | Software op Maat

Realisatie: Sybit - Software op Maat